

Sullied Sediments: Sediment Assessment and Clean Up Pilots in Inland Waterways in the North Sea Region

Kick-off Meeting - 24 to 26 January 2017

- Dates: Tuesday, 24 January 2017 (Project Beneficiaries, e.g. partners with budgets) Wednesday, 25 January 2017 (Project Beneficiaries and Advisory Partners) Thursday, 26 January 2017 (Project Beneficiaries)
- Venue: Park Plaza Vondelpark Koninginneweg 34-36 Amsterdam 1075 CZ The Netherlands <u>https://www.parkplaza.com/amsterdam-hotel-nl-1075-cz/netvonde</u>

DAY I – Agenda – Project Beneficiaries Tuesday, 24 January 2017, 12:00-17:00		
12:00-13:00	Registration and Lunch (60 minutes)	
13:00-15:30	Interreg NSR Programme Requirements (150 minutes covering project start-up, the financial and administrative framework and an introduction to the online monitoring system) Led by Axel Kristiansen and Sarah Holsen, Interreg NSR Joint Secretariat	
15:30-16:00	Break and Refreshments (30 minutes)	
16:00-17:00	Project Overview and Values (60 minutes) Presented by Jeanette Rotchell	
17:00	End of Day I No formal dinner reservation. Delegates may make their own plans for dinner.	

DAY 2 – Agenda – Project Beneficiaries and Advisory Partners Wednesday, 25 January 2017, 08:30-17:10	
08:30-09:00	Arrival and Refreshments (30 minutes)
09:00-09:30	Welcome and Introductions (30 minutes)
09:30-10:00	Overview of the 'Sullied Sediments' Project (30 minutes) Presented by Jeanette Rotchell

10:00-11:00	Introduction to Work Package 3 (Sediment Characterisation) (60 minutes) Led by Susanne Heise and Kevin Welham
11:00-11:20	Break and Refreshments (20 minutes)
11:20-12:20	Introduction to Work Package 3 (continued) (60 minutes) Led by Susanne Heise and Kevin Welham
12:20-13:15	Lunch in the hotel (55 minutes)
13:15-14:15	Introduction to Work Package 4 (Clean-up Pilots and End-of-Waste Assessment) (60 minutes) Led by Andrew Boa with Goedele Vanacker
4: 5- 4:40	Overview and Links with the NuReDrain Project (25 minutes) Presented by Charlotte Boeckaert (VLAKWA)
14:40-15:00	Break and Refreshments (20 minutes)
15:00-16:00	Introduction to Work Package 5 (Citizens' Behaviour) (60 minutes) Led by Mark Lorch
16:00-17:00	Work Package Round-table (2 x 30-minute sessions)
17:00-17:10	Closing Remarks
17:00-18:30	Networking and Free Time (before dinner)
18:30-20:30	Dinner at the Park Plaza Vondelpark Hotel (all delegates)

DAY 3 – Agenda – Project Beneficiaries Thursday, 26 January 2017		
09:00-09:30	Arrival and Refreshments (30 minutes)	
09:30-11:00	Budgets and Activity Plans (90 minutes) Led by Claire Watts with input from Jeanette Rotchell and Annabel Hanson	
11:00-11:20	Break and Refreshments	
11:20-12:30	Work Package Meetings (organised and led by Work Package Leads) (80 minutes)	
12:30-13:30	Lunch at the hotel	
13:30-16:30	Work Package Meetings (if necessary)	
16:30	End of Meeting	